9. RUJNA POČINJE NAGRADNI NATJEČAJ

5. rujna 2019.

OSVOJI VOZAČKI!

Zašto NE koristiti mobitel u prometu?

U okviru kampanje “Dan bez mobitela u prometu 2019” od 9. rujna starta nagradni natječaj “Osvoji vozački”, a glavna nagrada je plaćena vozačka škola i polaganje vozačkog ispita B kategorije.

Ovu vrijednu nagradu moći će osvojiti natjecateljica ili natjecatelj koji na kreativan način odgovore na pitanje “Zašto ne koristiti mobitel u vožnji?”. Izraziti se mogu kroz kratki video spot, fotografijom, skečom, stihovima ili otpjevanom pjesmom, crtežom ili stripom.

Odgovore na nagradno pitanje natjecatelji trebaju objaviti na vlastitom Facebook ili Instagram profilu, podijeliti ga javno, a u objavi tagirati @DanBezMobitelaUPrometu i #OsvojiVozački!Nagradni natječaj i traje do 5. listopada, a svečano proglašenje pobjednice ili pobjednika bit će organizirano 21. listopada, na sam Dan bez mobitela u prometu, a u okviru konferencije “Mi i naši gadgeti u prometu” kojom će se u Zagrebu ove godine i obilježavati nacionalni Dan bez mobitela u prometu.

“Nagradni natječaj je namijenjen svima koji uskoro planiraju postati vozači. Računamo kako je među njima najviše mladih ljudi, maturanata i studenata, kojima takva vrijedna nagrada može puno značiti, a istovremeno i oni sami mogu pridonijeti širenju poruka o opasnostima korištenja mobitela u prometu. Stoga smo nagradni natječaj i organizirali putem njima bliskih kanala komunikacija, putem društvenih mreža. Vjerujemo da će se na natječaj odazvati u velikom broju i da će nas zasigurno podučiti, a ne sumnjamo i nasmijati, svojim kreativnim odgovorima na pitanje “Zašto ne koristiti mobitel u prometu”, naglasila je Renata Ivanović, voditeljica projekta Dan bez mobitela u prometu. 

“Kako je glavni cilj projekta Dan bez mobitela u prometu podizanje svijesti o opasnostima korištenja mobitela u prometu, a time i podizanje razine sigurnosti u prometu, kroz kampanju se obraćamo mladim ljudima, koji takve loše navike za volanom još nisu ni usvojili i oni mogu biti najbolji promotori odgovornog ponašanja u prometu”, naglasio je Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, koja je nositelj projekta Dan bez mobitela u prometu.

Osim glavne nagrade, plaćene vozačke škole i ispita B kategorije, i ostalih pet natjecatelja koji su ušli u uži izbor također će dobit poklon pakete Dana bez mobitela u prometu te darove sponzora.

Projektu je nositelj Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, a provodi se treću godinu uz sufinanciranje Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i pokroviteljstvo Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Sve novosti vezane za nagradnu igru pratite na našim stranicama.