POLICIJA U AKCIJI

21. listopada 2018.

Umjesto kazni dijelili brošure “Mobitel – skriveni ubojica na cesti”

Povodom obilježavanja Dana bez mobitela u prometu, 21. listopada policija je diljem  Brodsko – posavske županije organizirala akciju nadzora korištenja mobitela u vožnji i tom su prilikom kao podršku kampanji dijelili brošuru “Mobitel – skriveni ubojica na cesti”.

“Pridružili smo se kampanji osvješćivanja i vozačima smo tijekom dana dijelili brošuru upozoravajući ih na opasnosti korištenja mobitela za volanom. Mobiteli je uzrok brojnih prometnih nesreća i stalno upozoravanje na opasnost ometene pažnje koju uzrokuje telefoniranje i pisanje poruka za volanom je nužno raditi stalno kako bi se osviiestio problem. Kao što je korištenje kacige ili sigurnosnog pojasa danas postala navika tako bi trebalo i s nekorištenjem mobitela tijekom vožnje“, rekao je tom prilikom načelnik PU Brodsko posavske Antona Valića.

„Niti jedan poziv nije vrijedan života!“, „Potrubi za Dan bez mobitela u prometu“ i „Svaki dan bez mobitela u prometu je dobar dan“ samo su neke od poruka koje su ulicama Slavonskog Broda u nedjelju 21. listopada 2018. pronijeli učenici Tehničke škole Slavonski Brod obilježavajući Dan bez mobitela u prometu.

Stotinjak je učenika sa svojim sugrađanima formiralo kolonu, uzelo transparente u ruke i zviždaljke te uz Ulicu Petra Krešimira IV građane Slavonskog Broda upozoravali su na važnost mijenjanja loših i opasnih navika u prometu. Svojim su sugrađanima također dijelili i edukativnu publikaciju „Mobitel – skriveni ubojica na cesti“ koja govori o opasnostima njegova korištenja u prometu i u kojoj su objavljeni rezultati istraživanja distrakcije provedenog u okviru projekta Dan bez mobitela u prometu.