PORUKE NA MOJOJ OBVEZNICI:

Ne tipkaj dok voziš, nekome ćeš faliti!

Projekt Dan bez mobitela u prometu od prve godine kampanje poziva građane da se uključe u kampanju, ne telefoniraju dok voze i šire poruku odgovornog ponašanja u prometu. Tako je svatko pozvan potpisati ‘Moju obveznicu’ kojom obećava da neće koristiti mobitel u prometu.

To simbolično obećanje samome sebi možda nas spriječi u javljanju na poziv u autu ili tipkanju poruke dok smo na biciklu.

Ove se godine poruka važnosti odgovornog ponašanja u prometu raširila među mladim ljudima od kojih su mnogi potpuno svjesni da je mobitel četvrti ubojica na cesti, da samo sekunda nepažnje može dovesti do tragedije i da to žele promijeniti! Svoju odlučnost pokazali su i potpisivanjem obveznice. Posebno su zanimljive poruke koje su ostavljali, a evo i nekih od njih!

  

“Ne tipkaj dok voziš, nekome ćeš faliti!”

“Voljela bi kada bi uspjeli osvijestiti sve vozače, a pogotovo mlade, kako

ne bi trebalo koristiti mobilne telefone u vožnji kako bi spasili svoj i tuđi život.”

“Bez mobitela i pušenja u prometu!”

“Čuvaj se, svijet je prelijepo mjesto!”

Već prve godine Moju obveznicu je potpisao velik broj građana, a među njima i ministri, potpredsjednici Vlade i predsjednica RH te brojne osobe iz javnog života. Do danas Moju obveznicu je potpisalo nekoliko stotina građana, a svaki dan potpiše najmanje petero građana.

Osobno obećanje je također jedan veliki korak prema osvješćivanju opasnosti korištenja mobitela u prometu i u konačnici smanjenju nesreća time uzrokovanih.