NOVOSTI

Pametne kamere u Australiji love vozače s mobitelima

Australci su prvi u svijetu postavili prometne kamere koje koriste umjetnu inteligenciju za otkrivanje vozača dok koriste mobitel za volanom!

Poznati trube ZA Dan bez mobitela u prometu!

Do sada su kampanju podržali pjevač Damir Kedžo i glumac Mario Petreković te brojin sportaši. A Ove godine u akciju Potrubi uključili su se i glumica Sara Moser, voditeljica Mia Kovačić, voditelj Frano Ridjan te maneken Petar Puškarić.

Edukativno – preventivna akcija u Požegi

Zajedno s policijskim službenicima PU požeško-slavonske danas je kroz edukativno-preventivnu akciju djeljenja brošure obilježen Dan bez mobitela u prometu na jednom Požeškom raskrižju.

Gradonačelnik Milan Bandić obišao semafor budućnosti

Uoči nacionalnog Dana bez mobitela u prometu danas je gradonačelnik obišao raskrižje na kojem je u okviru projekta postavljen novi tip semafora koji upozorava pješake zadubljene u ekrane mobitela na crveno!

Ne koristi mobitel dok voziš!

Ovom porukom Hrvatske ceste i ove godine su se uključile u kampanju Dan bez mobitela u prometu te upozorili vozače na cestama da mobitelu nije mjesto za volanom jer niti jedan poziv nije važniji od života.

Završio je Nagradni natječaj #OsvojiVozački!

Na nagradno pitanje – Zašto NE mobitel u prometu? pristiglo je 97 kreativnih odgovora. Prebrojani su lajkovi i šest radova s najviše lajkova ušlo je u finale. Idućih dana stručni žiri kampanje odabrat će najkreativniji od njih, a objava imena dobitnika bit će 21.10. na Dan bez mobitela u prometu sa svečanim uručenjem glavne nagrade na konferenciji Mi i naši gadgeti u prometu, kojom će se obilježiti sam dan.

PORUKE NA MOJOJ OBVEZNICI: Ne tipkaj dok voziš, nekome ćeš faliti!

Ove se godine poruka važnosti odgovornog ponašanja u prometu raširila među mladim ljudima od kojih su mnogi potpuno svjesni da je mobitel četvrti ubojica na cesti, da samo sekunda nepažnje može dovesti do tragedije i da to žele promijeniti!

Više od deset prijava dnevno na OSVOJI VOZAČKI!

Na Nagradni natječaj ‘Osvoji vozački!’ koji je otvoren 9. rujna u okviru kampanje Dan bez mobitela u prometu, već se u prvih par dana svojim radovima prijavilo više od 50 natjecatelja!

9. rujna POČINJE NAGRADNI NATJEČAJ!

Ovu vrijednu nagradu moći će osvojiti natjecateljica ili natjecatelj koji na kreativan način odgovore na pitanje “Zašto ne koristiti mobitel u vožnji?”

21. 10. postat će nacionalni Dan bez mobitela u prometu

Saborski odbori donijeli su odluku o proglašenju

21. 10. nacionalnim Danom bez mobitela u prometu!

POLICIJA U AKCIJI

Umjesto kazni dijelili brošure “Mobitel – skriveni ubojica na cesti”

I novinari na istraživačkom poligonu probali voziti ometani mobitelom

Provedeno istraživanje distrakcije uzrokovane korištenjem mobitela u vožnji pod nadzorom Zavoda za prometno planiranje i Fakulteta prometnih znanosti

Proglašen Dan bez mobitela u prometu!

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu 21. listopada proglašen Danom bez mobitela u prometu!

KONFERENCIJA ZA NOVINARE – Kampanjom protiv opasnih navika

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti u petak je na konferenciji za novinare organiziranoj u Hrvatskom novinarskom društvu predstavila projekt pod nazivom ‘Dan bez mobitela u prometu’